anthilias

Alla inlägg under september 2012

Av Gun - 7 september 2012 23:49

Ja idag blev det en lång dag. Klockan ringde redan 04.50 inte alls kul. Det var min tidiga morgon och jag fick öppna kl 06.00 Jag åkte härifrån vid 05.20 och efter ett par meter fick jag sakta ner farten. Där mitt på vägen stod ett av grannens får! Tro inte att damen ville flytta på sig nehe det blev allt att krypa för bi med bilen. Ringde ägaren och talade om att deras ena får var ute på även tyr. De blev nog glada att bli väckta i ottan:). Sedan har dagen gott av bara farten.


Pratade med både mattläggaren och byggkillen idag och förhoppningsvis ska vi komma igång slutet av månaden eller början av oktober. Spännande! Men en sak vet jag att det blir inga tapeter för 649 kr rullen. Sovrummet är stort och det blir förmånga dyra rullar... även om jag vill så finns det andra saker att lägga pengarna på. Men det värsta är att när man väl börjar så för det så mycket med sig.


Nu är klockan redan mycket och nu är det time att krypa ner i sängen.

Visar er en bild på Murrikkan som vi använder när vi är ute och lagar mat med barnen.

 

God natt och kram

gun

Av Gun - 6 september 2012 19:09

Vilken härlig dag vi har haft idag på jobbet. Hel dag ute med mat som tillagades på vår muurikka. Barnen fick hjälpa till att skala och skiva potatis, morötter och purjolök. Alla ville vara med:). Sedan åt barnen med god aptit.

Tänk vilken förmån vi har som får vistas ute i skogen varje dag. Stor frihet under ansvar. Ingen utav oss vill jobba på en traditionell förskoleavdelning.


Var och lämnade tillbaka tapetproven efter jag slutade jobbet. Visade den tapeten som jag fastnade för till sovrummet och undrade vad den kostade. Höll på att storkna. Oj..... 645 kr/ rullen x 7 rullar. Ja priset kan ni ju räkna ut 4515 kr.

Sovrummet är stort som ni kan förstå och sedan var det köket som jag inte hittade någon tapet som jag föll för. Efter mycket tittande i deras kataloger fastnade jag för tre olika tapeter som jag lånade hem. Priset vet jag inte men troligen rör det sig om samma pris som den till sovrummet. Men här går det inte åt så många rullar. Tack och lov!! Satt och tittade på nätet på min lunchrast efter tapeter och hittade fina där priset var över 700 kr/ rullen:). Får nog hålla mig till de här tapeterna.

nu ska jag titta på Hemma hos mig.

Trevlig kväll på er.

Kram gun


Av Gun - 5 september 2012 21:55

Redan kväll... och onsdag vart tar tiden vägen?? Slutade tidigt idag så jag har hunnit göra mycket ute.

Vädret har varit toppen med sol och ca 20 grader. Härligt.


Oj vad svårt det är att välja tappeter. Det finns ju hur många som helst! Jag vill ha vita klassiska tappeter. Hittade en tappet till sovrummet så nu återstår köks tappeten. Ska in till affären i morgon igen och titta och låna hem prover. Nu i kväll fick jag priset på vad det kommer kosta att lägga golven i kök och två hallar inklusive mattor lim m m. Så nu är det bara och höra när köket kan komma. Ser fram mot ett nytt kök.

Kram gun

Av Gun - 4 september 2012 21:26

För idag är det min dag:).

Kram gun

Av Gun - 3 september 2012 22:45

Det var inte lätt att vara utan mina glasögon... Till slut började jag må illa men som tur kunde de fixa dem nere hos optikern. Glad och lättad!

Sedan gjorde jag ett besök i en målaraffär och beställde kaklet som jag ska ha. Vitt med falsade kanter 10x 20 cm är måttet på dem. Fanns i husen på 20- 30 talet. Tog även hem tapetprover men där har jag inte bestämt mig ännu.

Skulle även vilja hitta  kryddhylla som de hade på den tiden som satt fast under ovanskåpen med skäppor i glas.


Glömde att berätta att mattläggaren gjorde ett besök här i går söndag. Var den enda dagen som gick att få ihop. Väntar på offerten. Golvmattorna är redan valda. Tror att jag ska ha golvvärme i hallen.

Ja det var lite från mig.

God natt kära vänner... i mogon är det en ny dag.

Kram gun

Av Gun - 2 september 2012 20:48

Som vanligt är det fullt upp när helgen kommer. Vaknade i lördagsmorse 04.45 av att det stack till i mitt lillfinger när jag körde handen under kudden. En GETING under min kudde!!! Inte nog med möss nu ska getingarna ställa till det för mig också. Fy vad ont det gjorde och jag kunde inte somna om...

På lördagen tog jag en sväng till Oskarshamn gick och tittade lite i affärerna men jag köpte inget den här gången:). En fika blev det dock på Flanaden.

Idag har jag varit ute i trädgården nästa hela tiden. Vädret har varit härligt, lite sol och ganska varmt fast vi redan är inne i september månad. Kliar gör det forfarande på fingret. Ser just nu som en kratta..... kanske lika dåligt som ena dansken gjorde i Vimmerby nu i veckan. Danskarna var där för att skjuta vildsvin men de lyckades skjuta en angustjur och en highland cattle. Inte visste jag att vildsvinen var så stora:). Tror att jag inte vill gå ut i skogen något mer...

Varför jag ser som en kratta... jag vet inte vad som hänt med glasögonen. Ena sidan är sned???  Går varken att ta på sig eller fälla ihop. Blir ett besök hos optikern i morgon.

Sitter nu och tittar på spårlöst och fikar lite.

Önskar er alla en trevlig vecka.

Kram gun


Presentation


Hej,
Jag heter Gun bor på landet vid havet mellan Oskarshamn- Västervik. Jobbar på en naturförskola. Har två vuxna söner som bor i större städer.

http://translate.google.com/

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik


Skapa flashcards